Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι



Καλημέρα!!!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!


Ηρθε ο καιρός της μουσταλευριάς!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ!!! Ψάξτε στη λαϊκή αγορά αυτόν τον καιρό να βρείτε μούστο και φτιάξτε αυτή την υπέροχη κρεμούλα!!!  Θα βρείτε σίγουρα στους πάγκους που πωλούν κρασί.



Υλικά

7 φλ. μούστος
1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
2 κ. .σ. ροδόνερο

καρύδια χονδροσπασμένα και κανελίτσα


Εκτέλεση


Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα αφού τον περάσουμε από ένα φίλτρο καφέ. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί μόλις πάρει βράση.

Αφού ξαφρίσουμε, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.  Οταν δούμε ότι έπηξε (περίπου 20 λεπτά), ρίχνουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε  και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε σε μπωλάκια και πασπαλίζουμε με χονδροσπασμένο καρύδι και κανέλα. Αν θέλουμε και με σουσαμάκι.


Μου έγινε πολύ διαφανής γιατί έτσι ήταν ο μούστος που πήρα. Πέρσυ ήταν πιο σκούρο το χρωματάκι της.


Καλή απόλαυση!

9 σχόλια:

  1. Επίκαιρο γλυκάκι.. έχω αρκετά χρόνια να το φάω…
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεθαίνω για μουσταλευριά και οι φωτός σου με ξεσήκωσαν κανονικά!
    Καλή βδομάδα Εφάκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω να ακούσω κάποιον να το φτιάχνει πολλά χρόνια τώρα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη την εβδομάδα θα φτιάξω με σιμιγδάλι,μια και όπως ξέρεις δεν μας λείπει ο μουστος !!χιχι ! την περασμένη εφτιαξα με αλεύρι -αναλογία 1:6 - αλλά τώρα θέλω την δικιά σου που είναι διάφανη και μοσχομυριστή !!!!!!

    γεια στα χεράκια σου Εφάκι μου !!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή όμως εδώ που είμαι δε μπορώ να δοκιμα΄σω τη μουσταλευριά που η μανούλα μου φτιάχνει εξαιρετικά, μου'δωσες την ιδέα να φτιάξω έναν ωραιότατο χαλβά!!!
    Ευχαριστώ και καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γράψατε πάλι μάνα του λόχου.

    Συγχαρητήρια !

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και του χρόνου Εφάκι! Πολύ λαχταριστή η μουσταλευριά σου! Χρόνια έχω να φάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμάν!! Τρελαίνομαι για μουσταλευριά και άντε να την φτιάξω στην ξενιτιά.... Αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα. Έφη!
    Δεν μπορώ να φανταστώ τη μουσταλευριά με σιμιγδάλι!
    Όμως φαίνεται ότι σου έδεσε εξαιρετικά, μπράβο!
    Αχ κι εγά είμαι, σαν τη Villy, και πού να βρώ εδώ τα υλικά για να φτιάξω μουσταλευριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!