Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πουρές κολοκύθας για κάθε χρήση

 
 
Σήμερα δεν έχουμε ακριβώς συνταγούλα, πιο πολύ κολπάκι το λες.
 
 
Τέρμα ο κόπος για το καθάρισμα της κολοκύθας, και μη μου πείτε ότι το διασκέδαζε κανείς σας, ε?
 
Η ιδέα ήρθε από το Pioneer Woman και είναι απλούστατη. 
 
Πλένουμε την κολοκύθα μας, την ξεσποριάζουμε με ένα κουτάλι,  την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους  175  βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά.
 
Δεν βάζουμε τίποτα για να μείνει ουδέτερη για κάθε χρήση μελλοντική. Πουρεδάκια, πίτες, κέηκ και γλυκά. Ούτε λάδι, ούτε μπαχαρικά, σκέτη όπως είναι. Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε, εγώ δεν το είχα καν διανοηθεί οπότε καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου!
 
 
 
 
 
Μόλις ψηθεί και αφού κρυώσει λίγο την ξεψαχνίζουμε εύκολα μέχρι τη φλούδα, αν τυχόν μας αρπάξει λίγο πετάμε το σημείο αυτό και συνεχίζουμε.
 
Λιώνουμε στο μούλτι ή με την πρέσσα του πουρέ (καλύτερα το μούλτι) και αφού κρυώσει καλά, κλείνουμε σε σακουλάκια από 1 φλιτζάνι και φυλάμε στην κατάψυξη. Ετσι παίρνουμε κάθε φορά όση ποσότητα χρειαζόμαστε.
 
 
 
 
Καλό Σαββατοκύριακο!

9 σχόλια:

  1. Από την κατάψυξη δεν παθαίνει τίποτα;
    Ολο απορίες είμαι η απαιτητική!

    Φιλιά καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και ρωτάς, αν το χρησιμοποιήσεις σε γλυκά ότι υγρά βγάλει κατά την απόψυξη σουρώνεις και τα πετάς. Για μαγειρική χρήση δεν εχει ανάγκη καμία, καταψύχουμε σε αεροστεγή συσκευασία, ή πακετάρουμε όμορφα και δεν του δίνουμε περιθώριο για αέρα ή ζουμιά.
      Καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  2. άντε...τη γλύτωσες...
    θα το εφαρμόσω γιατί μιά κολοκύθα με περιμένει εδώ και μιά βδομάδα να ασχοληθώ μαζί της...
    φιλιά
    καλό Σ/Κ από δω...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφάκι έχω ακούσει ότι κάποιοι ψήνουν την κολοκύθα με την φλούδα και μετά εύκολα παίρνουν την σάρκα για μαγειρική ή ζαχαροπλαστική χρήση.
    Δεν το έχω εφαρμόσει όμως ακόμα, προς το παρόν παιδεύομαι με το καθάρισμα.
    Αφού το δοκίμασες, θα το εφαρμόσω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γω έτσι την καθαρίζω, είναι πολύ ωραία και την κάνω και γλυκιά πίτα και αλμυρή αλλά και πουρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία! Και έχω συνταγή που χρειάζεται πουρέ κολοκύθας! Thanks Εφάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ τη βράζω για δέκα λεπτάκια αλλά χωρίς φλούδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!