Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Μέλι με λεμόνι, τζίντζερ και κανέλα





 
Κολπάκι που και τίποτα να μην κάνει στην τελική, είναι πολύ ωραίο για το τσαγάκι μας. Το ψάρεψα στο ίντερνετ και συστήνεται ως "γιατροσόφι" για  τον πονόλαιμο και το κρυολόγημα.
 

Σε ένα βάζο πυυ κλείνει ερμητικά γεμίζουμε μέχρι τη μέση με λεπτοκομμένες ροδέλες ακέρωτου λεμονιού χωρίς τα κουκουτσάκια, τρίβουμε 2 κομμάτια τζίντζερ, προσθέτουμε στο υπόλοιπο βάζο μέλι αγνό βιολογικό και πασπαλίζουμε με κανέλα σκόνη. Το γυρίζουμε τακτικά στην αρχή και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο να γίνει σαν ζελέ.  Εμένα ζελέ βέβαια δεν έγινε ακόμα.....αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...αχαχααχαχαχ!

Σε φλυτζάνι με ζεστό νερό ή τσαγάκι, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το πίνουμε σαν τσάι. Καταναλώνεται και σκέτο.

Διατηρείται 3 μήνες στο ψυγείο (και παραπάνω μη σας πω...στο κάτω-κάτω δεν έχει τίποτα που να χαλάει).
 
Εγώ το λεμονάκι το ροκανίζω όλο στο τέλος, μόλις πιω το τσάι μου. Μη το πετάξετε, νομίζω ότι τρώγεται ευχάριστα!
 
*Παρεπιπτόντως μην πάρετε τέτοιο βάζο από το Jumbo, μόλις τα πλύνεις μία φορά σκουριάζουν τα συρματάκια τους.......γκρρρρρρ!!!!

Καλή σας μέρα!

14 σχόλια:

  1. "Παρεμπιπτόντως" πας να μας τρελάνεις μάνα!
    Και το λεμόνι τρώγεται;
    Αχ, τι μου κάνεις τώρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ωραίο συνδυασμό που έκανες Έφη μου... γιατροσόφι ή για το τσάι είναι θαυμάσιο!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φαντάζομαι σε τσαγάκι.... σούπερ!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έφη λεμόνι με μέλι και ουίσκι λένε ότι σταματάει το βήχα.Εγώ όμως όλο το ουίσκι το έχω βάλει στις μαρμελάδες!!χαχαχαχα
    Βαζάκια τέτοια γενικώς δεν αγοράζω, πολύ κοντά στο σπίτι σου έχει από τα άλλα και σε πολύ καλή τιμή.
    Αυτό θα το δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι το ξέρω και εγώ. Στο ζουζουνάκι μου όμως που είναι 3 1/2 δεν βάζω το ουίσκι.

      Διαγραφή
  5. η συγκεκριμενη συνταγη αναρτηθηκε στους bostanistas.gr χθες στις 9 Ιανουαριου (σωστο ειναι να αναφερουμε τις πηγες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ανώνυμε (καλό θα ήταν να μας βάλεις και το όνομά σου να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε...)
      Το site/blog δεν το ξέρω αλλά επειδή από το όνομα μου ακούγεται καλό θα σας επισκεφτώ άμεσα. Με ενδιάφερουν όλα αυτά περί βοτάνων.

      Οσον αφορά στην πηγή όπως λες κι εσύ, να σε ενημερώσω ότι το έχω αναρτήσει από ξένο μπλόγκ εδώ και ένα μήνα (μη σου πω και παραπάνω) στο προφίλ μου στο facebook (το προσωπικό) και μάλιστα υπάρχουν φίλοι-αναγνώστες που μπορούν να το πιστοποιήσουν. Είχαμε μία σχετική κουβέντα και τότε για το τι μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο μείγμα και μάλιστα ψάχνοντας είχα γράψει και το ποσοστό που γενικώς θα πρέπει να μπαίνει στο βάζο (τη λογική δηλαδή). Το συγκεκριμένο μείγμα παίζει σε όλη την ξένη μπλογκόσφαιρα από ότι είδα εδώ και χρόνια. Αν το γκουγκλάρεις θα το διαπιστώσεις εύκολα.

      Επίσης για να ξέρεις είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη στο θέμα "πηγή" οπότε άκυρη η σύσταση.

      Ευχαριστώ για την επίσκεψη και θα χαρώ να ξαναέρθεις.

      Καλό βράδυ! :)

      Διαγραφή
  6. Ο συνδυασμός των υλικών πάντως κάνει καλό, πολύ καλό θα έλεγα, θα το δοκιμάσω σίγουρα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΜΜ Άλλη μια ενδιαφέρουσα ιδέα.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάντως δεν θα περίμενα να κρυώσω για να το καταναλώσω! Η ιδέα σου να μπει στο τσάι είναι σούπερ! Άραγε αλείφεται και σε ψωμάκι;;; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To τζίντζερ είναι απίστευτα καλό για το κρύωμα. Εγγυημένο.
    Και ο συνδυασμός με τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλός.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι εγω θα το δοκιμασω! Μιας και ειμαι του τσαγιου, αυτο το μιγμα ακουγεται σουπερ αρωματικο! Εχω και λεμονακια απο την λεμονια μου, βρηκα τι θα τα κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα προσθέσω κι εγώ λίγη απ'τη ... σοφία μου? Θα πρότεινα να φροντισετε να προμηθευτείτε κανέλα Κευλάνης και όχι την χοντρόφλουδη κανέλα Κίνας που είναι ευρεως διαδεδομένη. ΑΥτή η δεύτερη περιέχει μεγάλα ποσοστα κουμαρίνης που δεν είναι υγιηνά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Βέβαια με μιά μικρή ποσότητα σκόνη κανέλα κάθε φορά στο φαγητό μας δεν το καταλαβαίνουμε αλλά γιατί? Η κανέλα Κευλάνης είναι λεπτόφλουδη και μοιαζει σαν φύλλο πούρου. Αν την μυρίσετε έτσι θα νομίσετε πως δεν αξίζει γιατί δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο η άλλη της Κίνας η οποία παρεμπιπτόντως δεν λέγεται επίσημα κανέλα αλλά Casia. Aυτή είναι η μικρή συμβουλή μου και υπόσχομαι να δοκιμασω το παραπάνω "μυστικό" με κανέλα Κευλάνης όμως, φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!