Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μαραθόριζες με γλώσσα ψάρι

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!
 
Με υγεία πάνω από όλα, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτή! Ολα τα άλλα ακολουθούν!
 
Με χαμόγελα πολλά, χαρά και αγάπη στη ζωή σας!
 
 
 
 
 Σήμερα μετά από τόση κρεατοφαγία επέλεξα να σας δείξω μία πεντανόστιμη λαδερή συνταγούλα και απλή από το Homefood. Μπορείτε να συνδοψέτε αυτό το φαγάκι είτε με ψάρι - γλώσσα στη δική μας περίπτωση -  είτε με χοιρινό ψητό, κατά τη γνώμη μου στέκεται και μόνο του ωραιότατα!
 
Υλικά
 
6 μαραθόριζες καθαρισμένες και κομμένες στα 3
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες μεγάλες σε μικρά κυβάκια
1 φλ. ελαιόλαδο
10 σπόροι μάραθου σπασμένοι
1/2 φλ. κρασί λευκό
αν θέλω ελίτσες χωρίς κουκούτσι (έβαλα λίγες αλλά δεν τις ήθελαν)
1 ποτήρι νερό
αλάτι και πιπέρι
 
 
 
Εκτέλεση
 
Στο ελαιόλαδο σοτάρω τις μαραθόριζες που έχω φροντίσει να καθαρίσω από χοντρές ίνες όπως περίπου και στο σέλερυ με  το peeler. Αν θέλω να βάλω και κλωνάρι χοντρό, μπορώ αρκεί να είναι τρυφερό, να μην έχει κλωστές δηλαδή.
 
Αφού τις περάσω καλά στο λάδι και αρχίσουν να γυαλίζουν, ρίχνω το σκορδάκι, τους μαραθόσπορους και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τις ντομάτες και σβήνω με το κρασί. Το αφήνω λίγο να πάρει μία βράση, ρίχνω τις ελιές και συμπληρώνω νεράκι. Σιγοβράζω για 1 ώρα περίπου, τσεκάροντας μη σωθεί το νεράκι του και μόλις μελώσει η σαλτσούλα του σβήνω το φαγητό.
 
Αυτό ήταν! Η μοσχοβολιά του δεν περιγράφεται! Απλό και πεντανόστιμο!
 
Τηγάνισα γλώσσες και το συνόδεψα, του πήγαιναν υπέροχα!


Καλή όρεξη!


Καλό Σαββατοκύριακο!

22 σχόλια:

  1. Μάνα εκπληκτικό φαγητό!!!
    Μόνο που δεν έχω δει μαραθόριζες!
    Θα παραγγείλω δεν γίνεται...με ξεσήκωσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Έφη, εγώ έχω μέρες τώρα που μαγειρεύω μόνο λαχανικά. Όμως έψαξα για φινόκιο και σελινόριζα στη λαϊκή και δεν βρήκα. Υπάρχει πρόβλημα όπως μου εξήγησαν με τη σελινόριζα ιδιαίτερα λόγω κακής ποιότητας σπόρου και αυτές που υπάρχουν στα Σ/Μ είναι εισαγωγής.Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά λαχανικά αυτή την εποχή.Θα το δοκιμάσω με αγκινάρες.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Ξανθή μου! Ηταν λίγο τσιμπημένες σε τιμή αλλά δεν το σκέφτηκα....
      Αυτό που λες για τη σελινόριζα δεν το ήξερα αλλά έχω προσέξει ότι είναι χάλια, μικρές και γενικά δεν σε τραβάνε για να πάρεις. Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Φαγάκι υγιεινό μα και τόσο νόστιμο Εφάκι!!
    Με το ιδιαίτερο άρωμα και την νοστιμιά της μαραθόριζας!
    Εγκρίνω κι επαυξάνω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη χρονια!!!!!!!!!!!
    εξαιρετικη ιδεα κ μια συνταγη που δεν την ηξερα καθολου....νομιζω θα ηταν εξαιρετικο κ με αγκιναρες που τις λατρευω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά και απο εδώ Έφη μου, τέλειο και ελαφρύ το πιάτο, η μαραθόριζα με ψάρια και θαλασσινά είναι ένας αχτύπητος συνδιασμός, τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλή χρονιά Εφη, να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

    Ωραίο υλικό η μαραθόριζα. Πολύ ωραίο φαγητό και με τη γλώσσα το προτιμώ κι εγώ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη Χρονιά!!
    να σου πω την καλύτερη δουλειά εκανες δε θυμαμαι απο πότε εχω να φάω ψάρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μ' αρέσει πολύ πολύ και ειδικά μεταχριστουγεννιάτικα, είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όντως Έφη μου χρειαζόμαστε και λίγο ψαράκι μετά απο τόσο κρέας που φάγαμε.Να είσαι καλά καλή χρονιά με υγεία,ευτυχία να χαίρεσαι την οικογένειά σου.Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία. Να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να μας φέρει αυτό που μας αξίζει!
    Και φυσικά πολλές, πολλές υπέροχες δημιουργίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ καλό πιάτο....μου άρεσε ..να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!
    Το καλύτερο φαγητό μας έφτιαξες Έφη μου! Η μαραθόριζα είναι πολύ αγαπημένη μου! Καταγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εφάκι υπέροχο το φαγητό σου και πολύ εύκολο! Θα πρέπει να έχει πολύ ωραία γεύση! Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά και από εδώ. Με υγεία και χαρά στην οικογένεια σου.
    Δεν έχω ξαναφάει μαραθόριζα μαγειρεμένη έτσι. Πολλές φορές την έχω βάλει σαν πρόσθετο σε σπανακόρυζο ας πούμε. Αλλά μου αρέσει τόσο και ωμη, που πιστεύω τι γλύκα θα έχει το φαγητό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα, μιά ερωτησούλα μόνο, αυτές οι μαραθόριζες είναι αυτό που λέμε φενόκιο? Καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ginger μου και καλή χρονιά!
      Ναι το φινόκιο είναι!

      Διαγραφή
  16. Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά για το καλό της μέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΕΣ ΒΡΕΘΗΚΝ τα σπορια οχι αλλα δεν πειραζει. Θελω τοσο να δοκιμασω την συνταγη. Και σκοπευω να συνοδευσω το ουγγαρεζικο παπρικας τσιρκε μου μ αυτες ειτε ταιριαζουν ειτε οχι. Καλη Κυριακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συμπληρωματικα ειπα να προσθεσω και πρασο γιατι απειραχτη συνταγη........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εφακι και σημερα φτιαχνω μαραφοριζουλες να συνοδεψω κατι χοιρινες μπριζολες ωμου στο φουρνο. Τις μαγειρευω με θεα απολαυστικής χιονοπτωσης. Κοιταξε στο φβ για ν δεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ μαραθουλα. Ευχαριστω και παλι για τη συνταγη

    υγ. σημερα τις εσβησα με λιγο λευκο κρασακι χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!