Υλικά
Πράσινες ή όχι ώριμες ντομάτες
σέλερυ
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές καυτερές
4 σκελίδες σκόρδο
Για την άλμη
1 φλ. χοντρό αλάτι
1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο με 1 κ. σ. μέλι
1/2 φλ. ξύδι
1 λίτρο νερό
γλυκάνισος αστεροειδής
και κατά βούληση :
πιπέρια χρωματιστά (κόκκοι)
κόκκοι μουστάρδας
μαραθόσπορος
ελαιόλαδο για το γέμισμα του βάζου μας
Την άλμη την βράζουμε λίγο για να λιώσει το αλάτι και τη ρίχνουμε χλιαρή στα βάζα μας.
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα αλλά αναλόγως της ντομάτας, την πιπεριά σε χονδρά κομμάτια, το σέλερυ επίσης μαζί με τα φύλλα του και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της άλμης.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και μόλις χλιάνει η άλμη μας την ρίχνουμε και αυτή. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο και κρατάμε κλειστό το βάζο μας για 1 μήνα.
Καλή όρεξη!
και μόνο που βλέπω τη φωτογραφία κάτι μου ρχεται...Επίσης να σου πω για να ζηλέψεις πως έχω έξω στα κηποκαφασάκια μου,ντομάτες μαύρες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε μαζεύω σοδειά - καμιά 10αριά είναι αλλά απίστευτες σε άρωμα - βάζω και σελεινάκι από το άλλο κηποκαφασάκι και περιμένω...τη νηστεία...
φιλιά πολλά...-:))
καλέεεεεεεεεεεεεεεεεεε...βγάλε τις μπάλες τις Χριστουγεννιάτικες και βάλε καμιά μάσκα...λολ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ!!!! Καλά που το πες! Δεν το είχα προσέξει...χαχααχχαχααχ....κλαίω από τα γέλια!
Διαγραφήέφη μου οι γονείς μου έφτιαχναν ολόκληρο βαρέλι τουρσί, δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνουν τα τουρσιά αλλά οι μνήμες είναι ισχυρές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ! Εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω την εκδοχή σου Έφη. Φαίνεται τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο εύκολο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτο.
παιδια ειναι πανευκολο τοκανα και γω το τουρσι της Βασουλας.καλη επιτυχια τολμηστε αξιζει...................
ΑπάντησηΔιαγραφή