Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Μπακαλιάρος με πατάτες γιαχνί

 
 
Καλημέρα σας!
 
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να λέει όχι στις πατατούλες γιαχνί;  Τα παιδιά ειδικά πρέπει να κάνουν τούμπες! Τις φτιάχνουμε με διάφορους τρόπους και σήμερα τις σερβίρουμε με μπακαλιάρο.
 
Η γεύση του μπακαλιάρου τις απογειώνει πραγματικά!
 
 
 
 
Υλικά
 
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος σε μεγάλες μπουκιές
λίγο ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
 
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
5 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα σε ροδέλες
1/2  φλ. λευκό κρασί
αλάτι (με προσοχή)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη φρέσκια
 
 
 
Εκτέλεση
 
Πασπαλίζουμε με πιπεράκι και  ξύσμα λεμονιού τον μπακαλιάρο.  Τον αφήνουμε στην άκρη.
 
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε απαλά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε  τον πελτέ στο ελαιόλαδο να τον καβουρδίσουμε, τη δάφνη και προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας. 
 
Αφού αρχίσει να βράζει η σαλτσούλα μας προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες, ανακτεύουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί που το αφήνουμε να εξατμιστεί.
 
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο από πάνω, ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη φρέσκια, συμπληρώνουμε νεράκι ίσα που να καλύπτει το φαγητό μας (και λίγο λιγότερο-με το μάτι) και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατέψουμε ΚΑΘΟΛΟΥ για τα υπόλοιπα 20 λεπτά.
 
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας και μελώσει η σαλτσούλα είναι έτοιμο.
 
Καλή όρεξη!

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαγάκι Έφη μου! Καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφη μου είναι πολύ ωραίος ο συνδυασμός. Ό,τι πρέπει για ελαφρύ φαγητάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!