Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε cupcake




Καλημέρα σας! 


Πάλι ξεσήκωσα ιδέα (αλλά τι ιδέα, έτσι;) από το ίντερνετ και φυσικά αυτά τα μοιραζόμαστε!

Την αγαπημένη μας μακαρονάδα με κεφτεδάκια και μπόλικη σαλτσούλα την ξέρετε! Κλασσικό, κυριακάτικο ή μη, μαμαδίστικο φαγάκι που απολαμβάνουμε όλοι!

Οτι θα γινόταν έτσι η κλασσική και αγαπημένη μας μακαρονάδα με κεφτεδάκια δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ποτέ από μόνη μου.....είναι έξυπνη ιδέα!
 
Μια ζωή την σκεφτόμουν σε πιατάρα μεγάλη για να χωράει μπόλικη (δεν είναι από τα φαγάκια που σταματάς στη μία μεριδούλα νομίζω.....χιχιιχιχχι!) μέχρι που σε ένα μπλογκοσουρτούκεμα είδα μία εικόνα που μου γύρισε ελαφρώς το μάτι ανάποδα.......Το σπαγγετάκι μας με το κεφτεδάκι από πάνω μέσα σε θήκη cupcake (μεγάλη όμως, μέγεθος jumbo για να εξασφαλίσουμε ένα σεβαστό ορεκτικούλι...γιατί που να το σερβίρεις αυτό για φαγάκι να χορτάσει οικογένεια;  χχαχαχαχαχαχ!!!)
 
Μου φάνηκε πάρα πολύ όμορφη ιδέα και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας! Ουσιαστικά ακολουθούμε τον τρόπο που κάνουμε σάλτσα ναπολιτέν με ότι θέλουμε και τη συνταγή μας για κεφτεδάκια. Αυτό που δείχνουμε εδώ είναι ο τρόπος σερβιρίσματος.


 
Για 12 θήκες-ξαναλέω τις μεγάλες θήκες,  όχι τις μικρές μαφινοθηκούλες
 
Yλικά
 
250 γρ. σπαγγέτι βρασμένο (al dente)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
 
12 κεφτεδάκια ήδη τηγανισμένα όπως τα κάνουμε στο σπίτι μας
 
2 αβγά
2  φλ. σάλτσα κοκκινιστή για τα κεφτεδάκια (απλή κόκκινη σάλτσα κλασσική)
1/2 φλ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή ρεγκάτο ή κάποιο ήπιο κασέρι)
 
 
Εκτέλεση
 
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας (δεν θα τα σπάσουμε καθόλου)  και τα αποσύρουμε όσο κρατάνε λίγο στο δόντι. Δεν τα παραβράζουμε.  Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με λίγο κρύο νεράκι και περιχύνουμε με λίγο λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
 
Εχουμε ήδη τηγανίσει τα κεφτεδάκια που μας περιμένουν και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που έχουμε φτιάξει όπου τα αφήνουμε να τραβήξουν.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς σε αέρα.΄
 
Βγάζουμε με προσοχή τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα. Αν θέλουμε κρατάμε 3 κουταλιές για να τα περιχύσουμε στο σερβίρισμα, αν όχι δεν πειράζει, προαιρετικό είναι.
 
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το τυρί και τη σάλτσα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά με τα μακαρόνια.
 
Γεμίζουμε τις μεγάλες θήκες μέχρι επάνω με το μείγμα αυτό με πηρούνι (παίρνουμε τα μακαρόνια με περιστροφική κίνηση γιατί έτσι φορμάρουν καλύτερα στο cupcake και βγαίνουν όμορφα στο τέλος) και αν περισσέψει καθόλου σάλτσα από το μείγμα την σκορπίζουμε από πάνω γενικά.
 
Ψήνουμε για 20 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε. Οταν ξεφορμάρουμε το σπαγγέτι, τοποθετούμε ένα κεφτεδάκι από πάνω και λίγο τυράκι  και σερβίρουμε.
 


 
Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

9 σχόλια:

  1. Μακαρόνια με "κιμά" στο χέρι ;)
    ΣΟΥΠΕΡ!!!
    Καλό σαββατοκύριακο Έφη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η συνταγή σου Εφάκι μου ήταν έμπνευση γιά μένα έτσι ετοιμάζω μιά αααααααλλη συνταγή .... θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΚΑΦΤΕΔΑΚΙ !!ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ !!!!ΜΠΡΑΒΟ ΕΦΗ !!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνεις βρε παιδί μου; Πω πω!!! Κι εγώ τη μακαρονάδα σε πιατάρα τη φαντάζομαι, είμαι λίγο Οβελίξ με τις μακαρονάδες, αυτά τα φίνα cupcakes είναι για ντελικάτους μπουφέδες! Πολύ φίνα όμως!!!Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αααα!!!!Μας ξεσηκώνεις και μας με αυτά που βλέπουμε Εφούλα!
    Τέλεια!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μένω και κοιτώ άφωνος..και ένα να σου πω....μπράβο σου εξαιρετικό...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικά Εφούλα! Γειά στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!