Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Σουπιές με κριθαράκι

 

 
 
Ενα από τα φαγάκια που φτιάξαμε την Καθαρά Δευτέρα και άρεσε σε όλους! Τελικά το γιουβέτσι είναι σταθερή αξία!
 
 
Υλικά
 
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες (αν είναι μεγάλες)
 
1 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο (το λευκό μέρος) σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. λευκό κρασί
2 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 κονκασέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι  και πιπέρι
2-3 κόκκοι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
 
500 γρ. κριθαράκι χονδρό
 
 
 
Εκτέλεση
 
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο και μόλις γυαλίσουν καλά, ρίχνω και το σκόρδο, το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και τις σουπιές να σοταριστούν όλα μαζί για 3 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, αφήνω να το τραβήξει το φαγάκι μας, προσθέτω τον πελτέ  να ψηθεί και αυτός και μετά  τη ζάχαρη και το κονκασέ.  Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 2 ποτήρια νερό για να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Στο τελείωμα προσθέτουμε  Αν οι σουπιές μας είναι μεγάλες, τις τσεκάρουμε αλλά προσέχουμε να μην παραβράσουν γιατί θα σφίξει το κρέας τους.
 
Πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προθερμαίνουμε το φούρνο, βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί μας και γυρίζουμε μέσα το κριθαράκι να πάρει ελάχιστο χρώμα. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το φαγητό της κατσαρόλας με όλη τη σάλτσα του στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αυτό που θέλουμε είναι να πιει το κριθαράκι τη σάλτσα και να μαλακώσει με αυτή (οι σουπιές μας είναι ήδη έτοιμες).
 
 
Καλή όρεξη!
 

3 σχόλια:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!