Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Φινλανδικά τσουρεκάκια με κρέμα




 
Καλημέρα!  Ωρα να αρχίσει να μυρίζει Πασχαλιά το μπλογκ μας!
 
Σήμερα μας κερνάει η Βάσω μας υπέροχα φινλανδικά τσουρεκάκια με κρεμούλα! Για να είμαι ειλικρινής δεν τα είχα ξανακούσει, αλλά στην περιγραφή τους λιγώθηκα!
 
 
Υλικά
 
1 ποτήρι νερού ζάχαρη 
100 γρ. βούτυρο
 
2 ποτήρια νερού γάλα χλιαρό
75 γρ. φρέσκια μαγιά
 
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
 
2 κ. γλ. αλάτι κοφτό
2 κ. σ. μαχλέπι τριμένο
1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
 
 
1 κρόκος για το άλλειμα
 
* κρέμα άνθος αραβοσίτου ζεστή + 1 αβγό
 
μαρμελάδα της αρεσκείας μας και λίγο βουτυράκι
 

 
 
Εκτέλεση
 
Λιώνουμε στο χλιαρό γάλα τη μαγιά και ξεκινάμε να χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο.
 
Μετά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα που έχουμε λιώσει μέσα τη μαγιά,συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αβγά, το αλάτι και το μαχλέπι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, να γίνει μία ζύμη μαλακή όπως στα τσουρέκια γενικά. Ισως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι.
 



 
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για καμιά ώρα σε ζεστό μέρος. Μετά πλάθουμε σε μπαλάκια, τα πατάμε λίγο όπως στη φωτογραφία και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν.
 


 
Μετά τα πατάμε λίγο στο κέντρο και βάζουμε γέμιση (στο κέντρο), από πάνω λίγη μαρμελαδίτσα και ένα μικρό κομματάκια βούτυρο.
 
 


 
 
 


 
Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στον αέρα στους 160-180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο μας για 15-17 λεπτά.

* Γέμιση : 1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου (ζεστή, όχι της στιγμής) και την φτιάχνουμε όπως λένε  οι οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε 1 χτυπημένο αβγό και ανακατεύουμε καλά.



 
Καλή σας απόλαυση!
 

9 σχόλια:

  1. Έφη τώρα θέλω ένα!!
    Καλό Πάσχα!!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι του χρόνου,Τέλεια και διαφορετικά!!!!Νόστιμα σίγουρα!!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό...μπράβο της...!!!
    ( ξεροκατάπιαμε κι εμείς...)
    καλημέρες...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμμ!!! πολύ λαχταριστό!!! Καλό Πάσχα Έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί να πάω μέχρι τη Φιλανδία, λέω να πάρω μερικά φιλνλανδικά τσουρεκάκια και να την κάνω για Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφα! Γεια στα χέρια σου!
    Με το καλό το Πάσχα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κορίτσια,δεν είναι μόνο νόστιμα,τέλεια ,λαχταριστά και διαφορετικά ,είναι τα πιο εύκολα ,απλά ,γρήγορα ,πάντα πετυχημένα ,τσουρέκια που έχω φτιάξει μέχρι τώρα...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΑ...ήθελα να είμαι κ εγώ στο λόχο σου....Αναφερόμενη οπλίτης Λυδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα...η συνταγη φαινεται πολυ ωραια και θελω να την κανω....θα ηθελα να ρωτησω ποσα τσουρεκια βγαινουν μα ευτεσ τισ δοσολογιεσ ...και αν μπορω να κανω τη μιση ποσοτητα..ευχαριστω πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Εξαρτάται από το μέγεθος που τα φτιάχνουμε. Η δόση βγάζει 30 ατομικά περίπου. Φυσικά μπορείς να μειώσεις την ποσότητα.

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!