Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Πράσα και καρότα με ρύζι λαδερά

 



Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!
 
 
Ενα υπέροχο, πεντανόστιμο φαγάκι που είναι και νηστίσιμο. Είναι  πολύ απλό και σκαρώνεται γρήγορα!  Η συνταγή είναι από το όμορφο μπλογκ της Ozlem.

 
Υλικά
 
6 πράσα (λευκό μέρος)
3 καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φλ. ρύζι καρολίνα
1/2 μάτσο άνιθος
1 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
 
 
 
Εκτέλεση
 
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και αφού γυαλίσει προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς περίπου.  Προσθέτουμε τα καρότα και αφού σοταριστούν και αυτά λιγάκι, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
 
Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό για να βοηθήσουμε το φαγάκι μας να βράσει.
 
Σιγοβράζουμε χωρίς ανακάτεμα για να μη λιώσουν τα πράσα μας αλλά προσέχουμε να μην μας κολλήσει το ρυζάκι. Σε 20 λεπτά είμαστε έτοιμοι και στο τέλος πασπαλίζουμε με τον άνιθο.
 
Καλή όρεξη!
 

4 σχόλια:

  1. Τόσο απλό, οικονομικό και φαίνεται πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα πιο αγαπημένα μου λαδερά το πρασόρυζο, στο οποίο πάντοτε προσθέτω και καροτάκια!
    Φιλιά Εφάκι, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλό και τέλειο το φαγάκι σου Εφη, όπου πράσο και απίστευτη νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!