Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Χούμους ρεβυθιών με λιαστή ντομάτα




Καλημέρα!


Ενα ντιπάκι υπέροχο που γίνεται ακόμα και με λίγα ρεβύθια βρασμένα που έχουμε φυλάξει πριν κάνουμε τη σουπίτσα μας.


Υλικά

3 φλ. ρεβύθια βρασμένα
1/2 φλ. λιαστή ντομάτα
2 κ. σ. ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο (ή και πιο λίγο)
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι (τσεκάρω λόγω της λιαστής ντομάτας)
πιπέρι
μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό, ότι θέλω)
1 κ. σ. καβουρδισμένο σουσάμι
ελαιόλαδο ή το λαδάκι της ντομάτας από το βαζάκι αν είναι σπιτικές


Εκτέλεση

Ολα τα υλικά τα βάζω στο μούλτι και τα χτυπάω. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ελαιόλαδο επιπλέον για να το κάνω να κρεμώσει.

Το σουσαμάκι είναι προαιρετικό, όπως και το μπούκοβο.

Καλή όρεξη!

10 σχόλια:

  1. Νομίζω Εφη μου ότι ζωγράφισες... απλά ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟ!!!!!! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!!!
    Φιλιά πολλά καλημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το ντιπάκι μιλάμε ενδείκνυται για τρελές βουτίτσες!!!
    Φοβερό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη λίστα για την Κ. Δευτέρα. Ευχαριστού Εφούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεμένο το χούμους! Κι εθιστικό, άπαξ κι αρχίσεις να τρως δεν σταματάς! Ένα από τα σίγουρα της Καθαράς Δευτέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφούλα μου φοβερό ντιπάκι, θα δοκιμαστεί!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλό..δεν το είχα ξαναδεί....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νόστιμότατο πρέπει να έγινε! Το μπούκοβο σίγουρα το κάνει πολύ ιδιαίτερο! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα μου συγχωρεσεις που την πειραξα κομματακι? Λιγο περισσοτερο ταχινι και 1 κ.σ. παστα πικαντικης εληας. Νοστιμοτατο !!! Ευχαριστουμε Εφακι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!