Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Cookies λεμονιού με πιπέρι

 
 
 
Καλημερούδια!
 
Σας χρωστάω συνταγούλες από κάτι ωραία cookies που είχα κάνει στο αποκριάτικο πάρτυ των παιδιών στο σχολείο και θα αρχίσω να σας τις ποστάρω εν μέσω φασολιών κλπ. κλπ. γιατί σας έπηξα στο νηστίσιμο μου φαίνεται ...χιιχχιιχχιι!!!
 
Ως γνωστή lemon-a-holic  που είμαι, θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με τα φανταστικά αυτά λεμονοπιπεράτα cookies που τιμήθηκαν δεόντως!   Δεν έβαλα καυτερό πιπέρι λόγω των παιδιών αλλά μπορώ να πω ότι και με το απλό πιπεράκι μια χαρά έγιναν! Ετρωγες και στο τέλος σου άφηνε μία επίγευση πιπεράτη και άρωμα λεμονιού!   Π άμε να τα δούμε!
 
 
 
Υλικά
 
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 φλ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. γλ. baking powder
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (έβαλα διάφορα)
1 πρέζα αλάτι
115 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου (μισολιωμένο)
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό
1/2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
 
Εκτέλεση
 
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Μετά προσθέτω το αβγό και την εσάνς βανίλιας. Μέχρι εδώ παίρνει μίξερ αλλά το σταματώ. Με το χέρι προσθέτω τα υπόλοιπα και μόλις ενσωματωθούν στρώνω το μείγμα σε μεμβράνη, το ρολλάρω σε 4 εκατοστών ρολό και αφού το κλείσω καλά σαν καραμέλα, το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει η ζύμη.
 
Μπορώ να το κρατήσω μέχρι 3 μέρες στο ψυγείο αν θέλω.
 
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς, κόβω σε ροδέλες πάχους 1,5 εκατοστού και τις αραδιάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
 
Τα ψήνω για 6 λεπτά από τη μία μεριά και μετά γυρίζω το ταψί ανάποδα και ψήνω για άλλα 6 λεπτά.
 
Αφήνω να κρυώσουν και απολαμβάνω!
 
Οι τολμηροί παίξτε με καυτερό πιπέρι αλλά με φειδώ....
 
 
Καλή απόλαυση!

8 σχόλια:

  1. Μπα...για μας δεν κάνει το πιπέρι!
    Γιατί θα μου βάλουν μετά εμένα, πιπέρι στο στόμα :-)))
    Νόστιμα πάντως σίγουρα θα είναι, Μάνα του Λόχου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γυρίζεις το ταψί το μέσα έξω.... όχι τα μπισκοτάκια; Τι δεν καταλαβαίνω;
    Είσαι απίθανη με τις λεμονογεύσεις σου που τώρα έγιναν και πιπεράτες!!!! Βλέπω στη φωτό έχεις πολύχρωμα πιπέρια. Κάνει και με αυτά φαντάζομαι!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πιπεράτη γεύση τους με ενθουσίασε!!
    Να σου πω όμως την αλήθεια, κι εγώ δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το ταψί που το γυρίζεις ανάποδα.
    Καλό μεσημέρι Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο, Έφη, με ένα αυγό μας έδωσες μια εξαιρετική συνταγή!
    Και το πιπεράκι πολύ πρωτότυπη προσθήκη!
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον!! Ήδη τα μπισκοτάκια με το γιαούρτι έχουν γίνει τα αγαπημένα μας, λες να γίνουν κι αυτά; κι έχω και βιολογικά λεμόνια στον κήπο Εφούλα!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. yπεροχα!!κριμα που πρεπει να περιμενω Πασχα και βαλε για να τα δοκιμασω...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έφη μου εγώ με τα πιπέρια δεν έχω καλές σχέσεις ο Θ. όμως τρελαίνεται, δεν θα του πω όμως για τα μπισκότα σου γιατί θα με βάλει να τα φτιάξω.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι πρωτότυπο! Σίγουρα η γεύση θα είναι κάτι το ιδιαίτερο! Φαίνονται πολύ λαχταριστά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!