Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Πράσα ψητά



Καλημέρα!

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!  Να περάσετε όμορφα!

Σήμερα σας έχω ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τα κρεατικά της ημέρας (και όχι μόνο...).
 
Τα πράσα μου αρέσουν πολύ και φροντίζω όπου μπορούν να μπουν, να βάλω έστω και λίγη ποσότητα. Νομίζω ότι γλυκαίνουν και νοστιμίζουν πολύ τα φαγάκια.
 
Αυτή τη φορά βρέθηκα με λίγα παραπάνω και σκέφτηκα να δοκιμάσω αυτή την απλή συνταγούλα που ταιριάζει ιδανικά με ψητό κρέας ή κοτόπουλο. Γενικώς έχω αρχίσει να πειραματίζομαι με τα ψητά λαχανικούλια ειδικά μετά τα καροτάκια μας.
 
 
Υλικά
 
4 πράσα (το λευκό μέρος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ζωμός λαχανικών
ελάχιστο λευκό κρασί
θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
 
λίγο βούτυρο για το ταψί μας
 
 
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε τα πράσα και κόβουμε μόνο το λευκό μέρος, το πράσινο το φυλάμε για σούπα.
 
Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στα δύο, αν όχι όπως είναι τα σχίζουμε στη μέση κάθετα και τα απλώνουμε στο ταψάκι μας.
 
Αλατοπιπερώνουμε και σκορπίζουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο.
 
Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο σε βουτυρωμένο ταψί και αν θέλουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο τα ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.
 
Σερβίρουμε με το ζουμάκι τους .

 
 
Καλή όρεξη! Καλή Τσικνοπέμπτη!

4 σχόλια:

  1. Καλή Τσικνοπέμπτη Εφάκι!
    Να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράσα δεν τα είχα και πολύ σε... υπόληψη, μέχρι που τα δοκίμασα! Ωραίο το συνδοδευτικό που έφτιαξες!
    Καλή Τσικνοπέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τα πράσα! Εντυπωσιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!