Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

 
 
 
 
 
Το ότι διανύουμε περίοδο νηστείας  δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε σε γεύση, ούτε ότι θα είναι βαρετή αυτή η περίοδος. Ευτυχώς η ελληνική κουζίνα μας έχει όλα τα καλά και με τα σωστά μπαχαρικά και μυρωδικά όπως και με έξυπνους συνδυασμούς μπορούμε να πετύχουμε και υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα αλλά και διατροφική αξία!
 
Ο  συνδυασμός φασόλι + μανιτάρι καλύπτει και τα δύο παραπάνω.
 
 
Υλικά
 
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
 
500 γρ. μανιτάρια σε φετούλες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. σπόροι κύμινου σπασμένοι
1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
2 κ. γλ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι
1 κ. γλ. κουρκουμάς
1 πρέζα καυτερό πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
 
αλάτι και πιπέρι
 
ψιλοκομμένο κόλιανδρο φρέσκο
 
 
 
Εκτέλεση
 
Βράζουμε τα φασόλια για 1 ώρα περίπου και σουρώνουμε.
 
Σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο  ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας να τα καβουρδίσουμε λίγο για να βγάλουν τα αρώματά τους και μετά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
 
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κονκασέ και τη ζάχαρη και αφού προσθέσουμε τα φασόλια μέσα στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι για να βοηθήσουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
 
Μόλις μελώσει η σαλτσούλα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
 
Σερβίρεται σκέτο ή  με πιλαφάκι.
 
 
Καλή όρεξη!
 
 

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίος συνδυασμός και φουλ στην πρωτείνη!
    Ο συνδυασμός των μπαχαρικών άψογος, αρωματικό και λίγο καυτερό το πιάτο, μια χαρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μας όρεξη!
    Πρωτότυπος συνδυασμός όντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίος συνδυασμός Έφη! Καταγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφούλα μου ωραίος συνδυασμός!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπήκα τυχαία στο σάιτ σας γιατί είχα τα υλικά στο ντουλάπι και βαριόμουν να βγω για ψώνια... Ομολογώ ότι έγιναν τέλεια!!!! Συγχαρητήρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική η συνταγή!!! Αλλά όταν διανύουμε περίοδο νηστείας καλό είναι να στερηθούμε και σε γεύση και σε ότι ο καθένας μπορεί! Εξάλλου, δε θα μας βλάψει που και που να αποφεύγουμε το κρέας έστω και αν δε νηστεύουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!