Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Καροτοσαλάτα με σταφίδα



Καλή Σαρακοστή!

Πάει κι αυτό.....πέρασε και η Καθαρά Δευτέρα...βουρ για το επόμενο "τριήμερο" τώρα...

Σήμερα έχουμε σαλατούλα γιατί η χθεσινή κραιπάλη δεν σηκώνει κανονικά μαγειρέματα. 

Ωρα για "βοσκή" λοιπόν...αχχαχαχαχ!!


Το καροτάκι μας αρέσει πολύ στις σαλάτες και φροντίζουμε να μη το παραλείπουμε. Αυτή εδώ είναι βερσιόν πολύ νόστιμη και ζουμερή.

Αν δεν θέλετε δεν βάζετε σταφίδα ή βάζετε κράνμπερις εναλλακτικά, ίσως και κάποιο ξηροκάρπι θα πήγαινε!

Υλικά

6 φλ. καρότο χονδροτριμμένο

1/2 μάτσο (πολύ είναι) μαϊντανός
1/2 φλ. ελαιόλαδο
4-5 κ. σ. μουστάρδα
3 κ. σ. ξύδι
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
αλάτι και πιπέρι

προαιρετικά σταφίδα μαύρη ή ξανθή ή κράνμπερις



Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός του καρότου. Ρίχνουμε μέσα το καρότο και το αφήνουμε κανένα 20λεπτο να μαριναρισθεί.

Αν βάλουμε τη σταφιδούλα την αφήνουμε για 10 λεπτά να ποτίσει μέσα στο μπωλ πριν ρίξουμε το καρότο μας.

Καλή όρεξη!

8 σχόλια:

  1. Λατρευω την καροτοσαλατα
    κάνουν οι Ρωσοι μια τελεια και πικαντίκη...
    αλλα και αυτη δε παει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ νόστιμη φαίνεται η σαλάτα, απλή και γρήγορη.
    Μου αρέσει πολύ που πρόσθεσες τις σταφίδες,
    θα δίνουν μια γλυκύτητα που σίγουρα θα απογειώνει
    γευστικά τη σαλάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ γευστική η σαλάτα σου, Έφη μου! Ο συνδυασμός με τις σταφίδες μου αρέσει πολύ!
    Πολλά φιλιά και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ καλή η σαλάτα σου και ωραίος συνδιασμός υλικών...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τις πολύ αγαπημένες μου σαλάτες!
    Καλή Σαρακοστή Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ωραια σαλατουλα Εφη!
    Θα δοκιμαστει!
    Καλη Σαρακοστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα,

    Πολύ ωραία και δροσερή η σαλάτα σου!!Θα έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση με το σχοινόπρασο. Μπαίνει στα προσεχώς.

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ της βάζω και λίγη κανέλα μαζί με τριμμένο μπαχαρι,κόλιανδρο σκόνη και μα πρέζα κίμινο,παραλείποντας chives που δεν είναι του γούστου μου....δένει τέλεια και με καβουρντισμένο αμύγδαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!