Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι


Αυτό το φαγάκι το φτιάχνουμε αρκετά συχνά στο σπίτι μας. Αρέσει σε όλους και με τον ίδιο τρόπο κάνω και γιουβαρλάκια.


Υλικά

10 κολοκύθια μεγάλα (όχι τα λεπτούλια που κάνουμε σαλάτα, πιο μεγάλα)
1/2 kg κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος με χοιρινό)
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 μάτσο άνιθος
1/2 μάτσο μαιντανός
2 κρεμύδια τριμένα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

2-3 καρότα σε κύβους
3 πατάτες σε μικρά κομμάτια
1 κλωνάρι σέλερυ ή λίγο σέλινο ψιλ/νο
1 ντομάτα σε κύβους
χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε στα 2 τα κολοκύθια. Τα κουφώνουμε με το ειδικό εξάρτημα (αυτό που βγάζει και τις μπαλίτσες από φρούτα όπως το πεπόνι κλπ)
Αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
Στρώνουμε την ψίχα του κολοκυθιού που αφαιρέσαμε στον πάτο της κατσαρόλας. Από πάνω βάζω τα κολοκύθια όρθια, γεμισμένα σχεδόν μέχρι επάνω με τη γέμιση του κιμά. Σκορπίζω πάνω από τα κολοκύθια τα καρότα, πατάτες, σέλερυ, ντομάτα, χυμό και αλατοπίπερο και περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο. Συμπληρώνω με λίγο νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να μείνει με λίγο ζουμάκι το φαγητό.
Αν θέλω αβγοκόβω, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν το έκανα.

Και εδώ αβγοκομμένα και ομολογουμένως δελεαστικότερα από πριν....


Καλή μας όρεξη!

2 σχόλια:

  1. στην άλλη περίπτωση - που θα μας κάνεις το τραπέζι - να αβγοκόψεις περικαλώ...
    παραγγελιά...
    καλή σου εβδομάδααααα..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγινε!!! Καλή εβδομάδα Βιβικούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!